Senior Planner Zorggroep Ena

Namens Zorgroep Ena zoeken wij een senior planner voor circa 32 uur.

Zorggroep ENA is een kleinschalige, kleurrijke organisatie actief in zorg, welzijn, wonen en behandeling. We zijn sterk verbonden met de lokale omgeving van Scherpenzeel, Barneveld en Voorthuizen. Aan ruim 350 ouderen met complexe psychogeriatrische of somatische zorgvragen bieden wij in de woonlocaties, aanleunwoningen en eerstelijnsverblijf dag en nacht persoonlijke ondersteuning bij een zinvolle dag, verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding. In de nabijheid van onze locaties bieden wij ook dagopvang en welzijnsactiviteiten aan voor thuiswonende ouderen uit de buurt.

‘Samen midden in het leven’ is het motto van Zorggroep ENA. De organisatie werkt vanuit de overtuiging dat zorg een gezamenlijke verantwoordelijkheid is. We geven echte persoonsgerichte zorg en die is voor elke cliënt anders. Zorggroep ENA verleent professionele zorg met wonen voor ouderen die verpleeghuiszorg nodig hebben, biedt tevens dagopvang en eerstelijnsverblijf. Dit doen wij op drie locaties in Voorthuizen, Scherpenzeel en Barneveld. ‘Samen midden in het leven’ zit in het DNA van de organisatie. Zorggroep ENA zorgt op dit moment voor ongeveer 300 cliënten, met 425 medewerkers (206 fte) en 500 vrijwilligers. De organisatie is volop in beweging.

We werken vanuit deze kernwaarden:

 • Eigen regie voor de cliënt en onze medewerkers
 • Aandacht en betrokkenheid
 • Eerlijk en betrouwbaar
 • Goede sfeer en professionaliteit

Wat ga je doen?

Onze planorganisatie is in ontwikkeling. We zijn gestart met het professionaliseren van de planning en de ontwikkeling van capaciteitsplanning en zoeken iemand die hier een bijdrage aan gaat leveren. Jouw kennis is daarin belangrijk. Jij bent iemand die de ins en outs van het werk van een planner kent en goed kan omgaan met de dynamiek van een 24-uurs organisatie. Je vindt het een uitdaging om samen op zoek te gaan naar de, voor de organisatie, juiste inrichting van plannen en roosteren en houdt ervan om hierover te sparren en anderen te coachen en te begeleiden. Je vindt het niet erg om, naast tactische werkzaamheden, ook operationele werkzaamheden uit te voeren waar nodig.

Jij bent continu op zoek naar de ideale planning voor de teams, rekening houdend met de belangen van onze cliënten en de medewerkers, maar denkt ook vanuit het organisatiebelang. Je bent een vraagbaak op het gebied van roosteren en planning en weet de teamleiders en medewerkers te bereiken. Je adviseert de teams en organisatie gevraagd en ongevraagd over allerhande planningsvraagstukken. Je onderbouwt zaken met rapportages en denkt mee over het opstellen van kengetallen en stuurinformatie. Daarnaast ga je op basis van de begroting de capaciteitsplanning opstellen, de vertaalslag maken naar bezettingseisen en -wensen en aan de hand van forecast bepalen of de clientvraag in verhouding is tot de beschikbare formatie.

Wat neem je mee?

Jij staat stevig in je schoenen en toont initiatief. Het werkveld is hectisch en daarom is het van belang dat jij te allen tijden het grotere geheel overziet. Je kunt goed prioriteiten stellen. Je staat open voor verandering en je bent probleemoplossend. Door jouw enthousiasme weet je collega’s te motiveren; je bent een echte kartrekker. Ook ben je communicatief vaardig en beschik je over goede adviesvaardigheden.

➢ Jij hebt aantoonbaar meerjarige ervaring met het maken van planningen (kennis van plannen in de zorg is een pre)

➢ Je werk- en denkniveau is HBO

➢ Je hebt bij voorkeur ervaring met werken met de roostersoftware van Nedap

➢ Je hebt een goede kennis van de CAO VVT en de werktijdenregeling

Wat krijg je er voor terug?

 • Een passend salaris: afhankelijk van leeftijd/ervaring op basis van de CAO VVT salarisschaal FWG 50
 • 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Pensioenregeling
 • Reiskostenvergoeding conform de CAO VVT
 • Een MKSA (meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden)-regeling
 • Collectiviteitskorting op de zorgverzekering
 • Mogelijkheden tot scholing via de ENA Academie

Enthousiast? Wat nu?

Onderdeel van de sollicitatieprocedure is naast een gesprek met leidinggevenden ook een kennismaking met de toekomstige collega’s. Zorggroep ENA vraagt nieuwe medewerkers bij indiensttreding altijd een recente Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) te overhandigen. Daarnaast doet Zorggroep ENA een check in zowel het register van de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) als in het Waarschuwingsregister Zorg & Welzijn.

 

Wil je meer informatie over deze vacature?

Neem dan contact op met Esther de Bruijne, zij kan je direct meer vertellen over de functie.

Email: esther@spril.nl

Telefoonnummer: 06-4087-9715

Pagina delen: