Nancy Bruggeman: ‘Ik hou van eten!’… en blogt hier in haar vrije tijd over

Een jaar of vijf geleden kwam Nancy voor het eerst in aanraking met WFM toen zij als medewerker in de lijn aan de slag ging. Door deel uit te maken van een projectgroep voor een nieuw telefonieplatform werkte ze samen met veel verschillende afdelingen, waaronder WFM. Er viel een collega uit in de vakantieperiode en er ontstond een mogelijkheid voor een stage welke uiteindelijk voor Nancy is omgezet in een échte traffic functie.

‘Was dat niet heel gaaf? Doorschuiven van een stage naar een échte functie?’ 

‘Dat is heel leuk om mee te maken, ook dat mensen al meer in jou zien, dan je zelf nog ziet.’ Bij toeval in het WFM-vak gerold en er nog goed in zijn ook.

Nancy Bruggeman WFM Consultant

Na enkele jaren bij T-Mobile te hebben gewerkt, werd het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. In eerste instantie hebben er sollicitatiegesprekken plaatsgevonden bij andere bedrijven. Gaandeweg kwam ze erachter dat er meer afwisseling nodig is dan dag in dag uit altijd hetzelfde te moeten doen. Op LinkedIn kwam een consultantsfunctie voorbij, het was tijd om een WFM-consultant die al bij Spril werkte te benaderen.

Hoe is het om steeds weer ergens anders te zitten? Steeds weer een ander bedrijf, hoe is dat? En bevalt het reizen?

‘Veel belminuten later heb ik voor mezelf uiteindelijk besloten om de consultancy kant op te gaan. Dat gaat mij echt wel liggen.’ Nu enkele maanden later kan er gezegd worden dat er niet is gelogen. Ze vindt het heel gaaf en krijgt er energie van. Een eerste klus op twee locaties, Maastricht en Leeuwarden, en met twee verschillende teams. Door de afstand is Nancy veel van huis doordeweeks en slaapt ze regelmatig in hotels, wat wel even wennen was. De avondjes met haar vriend of haar vriendinnen, waar ze erg veel waarde aan hecht, werden een stuk minder tot niet.

Een gemiddelde week begint op maandag wanneer de wekker om 04:30 gaat. Klaarmaken, koffer in de auto en gaan rijden. Ruim op tijd binnenkomen om rustig aan op te kunnen starten als lead shift voor wanneer de lijnen open gaan. Een lead shift is een centrale traffic rol, waarin er samen met de adherence specialisten en externe partijen voor een goede dag wordt gezorgd. Je hebt zicht op alle lijnen en houdt het overzicht over de bezetting en acteert op daadwerkelijke resultaten. Het leukste aan traffic is de paniek en brandjes blussen, een dag vol storingen maakt haar blij! Op een dag waarin dit niet is, wordt de ruimte gebruikt om administratieve zaken of verbeteringen op te pakken.

‘Wat zou je nog erg leuk vinden om bij Spril nog te gaan doen?’

Het lijkt haar heel tof om een klus te hebben waarbij de gevolgde opleidingen gecombineerd worden, Toerisme en WFM. Thomas Cook, Booking, TUI of KLM bijvoorbeeld.

‘Ik hou van eten!’

Naast de klus zit Nancy voor Spril in de feestcommissie, volgt ze een opleiding en blogt ze. Ook blogt ze in haar vrije tijd over eten. ‘Ik hou van eten!’  Juist nu is het goed te combineren. Voorheen was het doelgebied van Pittigzoet Delft en Zoetermeer, dit wordt nu met de klussen door het land heen uitgebreid. Bijna elke avond dat er overnacht wordt in een hotel, wordt er ook buiten de deur gegeten. Het is best een bijzondere combinatie een cijfernerd en een communicatief vaardige menselijke kant. Het bloggen heeft geholpen om de schriftelijke communicatie op werk ook fijner te maken, minder hard maar wel doelgericht.

Tip: Een tip voor WFM’ers is om je open te stellen voor nieuwe technieken, nieuwe mensen en nieuwe ideeen kom je samen veel verder.

Nancy is al in het bezit van een Post-HBO WFM opleiding, maar heeft er toch voor gekozen om nu de Post-HBO WFM voor klantcontact te volgen. In haar ogen zijn dit twee verschillende opleidingen. De opleiding van School for Customer Management is veelal gericht op management gebied terwijl de opleiding van Spril vooral gericht is op de vakinhoudelijke kennis. Een mooie aanvulling op hetgeen ze al heeft.

‘Ik wil me verder ontwikkelen in het WFM vak. Het trafficen en het plannen is mij bekend. Forecasting vind ik nog wel uitdagend op het eerste gezicht, maar ik heb er wel veel zin in om het ook te gaan leren.’

Als dit interview over anderhalf jaar weer wordt afgenomen is de kans groot dat ze WFM-specialist is.

Kom jij werken bij Spril?

Pagina delen: