Forecaster B2B Vattenfal

Vattenfall N.V. maakt onderdeel uit van het Zweedse Vattenfall AB. Ons Zweedse moederbedrijf zorgt al meer dan 100 jaar voor betrouwbare energie en warmte voor onze particuliere en zakelijke klanten. Samen kunnen we niet alleen meer betekenen voor onze twee miljoen Nederlandse klanten, maar ook voor de wereld om ons heen. Bijvoorbeeld door een toonaangevende rol te spelen in de energietransitie en zo onze ambitie van fossielvrij leven voor de volgende generatie mogelijk te maken, ook in Nederland.

Vattenfal

Binnen Business Area Customers & Solutions, Business Unit Customers B2B zijn we op zoek naar een Forecaster. Customers B2B verzorgt met 150 medewerkers de levering van elektra, gas en warmte aan de grootzakelijke klanten van Vattenfall in Nederland. Als Forecaster binnen het Workforce Management (WFM) team ben je verantwoordelijk voor de verschillende WFM disciplines; forecasting en capaciteitsplanning, de roosters en de operationele sturing voor 5 eigen teams en 2 externe partners. Je werkt hierbij nauw samen met de teamleiders, procesmanagers, en het training & kwaliteitsteam.

Het WFM team is een klein, hecht team waarbij veel ruimte is voor eigen inbreng en optimalisatie. Het team is verantwoordelijk voor de optimale afstemming tussen werkstromen, inzet van personeel en werkplekken, met als doel vastgestelde (service)doelstellingen te realiseren. Gezamenlijk doel van het team is om de beoogde resultaten te behalen op dagniveau, conform de vastgestelde KPI’s en werkafspraken. Denk hierbij aan service levels, adherence en bereikbaarheid. Gedurende de openingstijden monitort het team de verschillende werkstromen (voice en non voice) en anticipeert op het werkaanbod. Het team zorgt ervoor dat de afdelingen goed bereikbaar zijn en er een optimale verhouding ontstaat tussen efficiency en de kwaliteitsnormen.

Wat ga je doen?

Als Forecaster binnen het WFM team word je verantwoordelijk voor het opstellen van de forecast en de capaciteitsplanning voor de korte maar vooral ook lange termijn voor de verschillende werkstromen. Je hebt daarin een belangrijke, strategische rol. Je adviseert de planners over de in te zetten capaciteit en samen met de Trafficer analyseer je de verschillen tussen jouw forecast en de realisatie. Je adviseert het management over het budget en volgt de realisatie nauwgezet. Wanneer je signaleert en escaleert, doe je dit tijdig en op basis van een heldere analyse en onderbouwd met de benodigde rapportage(s). Doel is om op basis van analyses en bevindingen het WFM proces continue te verbeteren en in te spelen op trends en/of wensen.

Wie ben je?

Jij bent een strategische teamplayer die verschillende belangen binnen de afdeling tegen elkaar kan af wegen. Je bent analytisch en cijfermatig sterk en kunt je analyse vertalen naar een gericht advies aan het management van de afdeling en de werkvloer. Je bent communicatief sterk en in staat om jouw boodschap aan verschillende doelgroepen over te brengen, waarbij je hen echt weet mee te nemen. Daarnaast herken je jezelf in het volgende profiel:

  • Meerdere jaren werkervaring in Workforce Management binnen een multi-channel klantenservice omgeving
  • Minimaal HBO werk- en denkniveau
  • Ruime ervaring met forecasting en capaciteitsmanagement
  • Aantoonbare kennis van en ervaring met workforce management software (Genesys: pré)
  • Gevorderde kennis van Excel (draaitabellen etc)
  • Ervaring in het werken volgens de COPC methodiek is een pré.

Locatie

The werklocatie is Amsterdam, centraal gelegen naast Bijlmer Arena.

Lijkt me gaaf! Wat moet ik nu doen?

Spril gelooft in de persoonlijke benadering. Bel met Edwin van der Hilst op telefoonnummer: 06 83968387 en hij gaat met je in gesprek om te praten over je werkervaring en je ambities. Als we samen besluiten je voor te dragen voor een vacature, mag je rekenen op persoonlijke aandacht en begeleiding gedurende de sollicitatieprocedure. We horen graag van je!

Pagina delen: